Başkent Video Endüstriyel Fotoğraf Stüdyosu ve Tanıtım Hizmetleri şirketimiz siz değerli müşterilerimizin hizmetinde Ankara’ da fotoğrafçılık desteği sunan sayılı fotoğrafçı arasında profesyonel hizmet vermektedir. Yüksek çözünürlükte ve en son teknoloji fotoğraf makinelerimiz, ışık sistemlerimiz, video ekipmanlarımız ile ihtiyacınız olan reklam, katalog çekimleri ve tanıtım filmleriniz için tercihinizde ilk sırayı hedefleyen Başkent Video, siz fotoğraf çekimlerine meraklı takipçileri için ipuçları sunmaktan keyif duyar.
- Fotoğraf çekimi için iyi bir ekipman elbette önemli fakat fotoğraf çekiminiz kadar değil. 1.000 TL’nin üstü her DSLR Nikon ve Canon kaliteli kameralardır. Hatta eski model olup da eski işleme süreçlerini kullanan çok iyi kameralar da var. Ekipmana yatırım yapın ancak kendinizi geliştirmeyi de ihmal etmeyin.
- Yaklaş, yaklaş, yaklaş, uzaklaş! Odaklama yapacağınız objeye yaklaşın, yaklaşın daha da yaklaşın şimdi biraz uzaklaşın. Makro çekim yapmayacaksanız zoom yapmaya gerek yok fakat, detaylar her zaman önemlidir ve odaklama yapacağınız objeye yaklaşarak elde edebilirsiniz.
- Işıklara ve ışıkların geliş açılarına her zaman dikkat edin. Dışarıda yaptığınız çekimlerde dahi ışığın şiddeti ve geliş açısı önemlidir. Bu nedenle objeden önce ışıklara dikkat edin.
- Işığın yoğun olduğu yerlerde flaşı kullanmaktan çekinmeyin. Bu konuda çekingen olmayın, ışığın yoğun olduğu yerlerde flaş kullanarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ek olarak iç mekan çekimlerinde de flaş önüne bir küçük perde ile yumuşatma verilebilir.
- Her gün fotoğraf çekin! Kendinizi geliştirin! Devamlı çekin, fotoğraf makinenizi yanınızdan ayırmayın.
- Sokak fotoğrafçılığı yaparken çektiğiniz kişilerden izin almaya dikkat edin. Fotoğrafınızda yüzü belli olmayan bir kişi için izne gerek yok ancak, ana objeniz doğrudan tanımadığınız bir kişi ise fotoğraf çekimi için ondan izin almanız gerektiğini unutmayın. Telif hakkı durumu ile karşılaşmamak için bunu ihmal etmeyin.
- Kameranı çok iyi tanıman gerektiği için, kamera kitapçığını okumayı unutmayın. Diyafram, enstantane, ISO vb ayarları ben zaten biliyorum ne gerek var kitapçığı okumaya demeyin.
- Fotoğrafların üzerine lisans koruması için watermark ekleyebilirsiniz.
- Çerçeveleyin! Fotoğrafı çekerken aslında bir çerçeve içinde olduğunu düşünmeyiz. Ancak siz tüm kenarları fotoğrafı çekmeden önce zihninizde oluşturun. Çünkü her zaman için fotoğraflarınız dikdörtgen bir çerçevenin içinde yer alır ve buna dikkat ederek yaptığınız çekimler size daha iyi fotoğraflar getirir.
- ISO önemlidir, nasıl kullanmanız gerektiğini iyi öğrenin. Manuel çekimlerde genellikle diyafram ve enstantane ayarlarına dikkat edilmelidir. Özellikle ışığın yetersiz olduğu ortamlarda ISO’ da en az bunlar kadar önemlidir.
- Örnek aldığınız fotoğrafçıların hayatını okuyun. Hem kendinizden bir şeyler bulacaksınız hem de kendinize yeni hedefler koyacaksınız. Fotoğraf kitapları okumak bu alanda kendinizi dahada geliştirmenize katkı sağlayacaktır.
- Arka ekran sendromunu geride bırakın; çektiniz hemen arka ekrana bakıp ne çektim diye acele etmeyin. Birden fazla poz çekin, kendinize bir süre belirleyebilirsiniz örneğin 10 dakika ardından fotoğraflara bakabilirsiniz.
- İlk fotoğraf çekmeye başladığınız da birçok koşulu bir arada düşündüğünüzü göreceksiniz. Korkmayın! Zamanla bunu aşacaksınız ve her şey otomatikleşmeye başlayacak. En iyi kompozisyonu hemen yakalayıvereceksiniz.
- Gölgeler ve arka zemine her zaman özen gösterin. İyi bir fotoğrafta detaylar değerlidir. Sizin için en iyisini siz daha iyi bilirsiniz. Bu tür konularda kendinize güvenmelisiniz, bazen formülasyonları bir kenara bırakın ve sadece çekin!
- Bol bol fotoğraf inceleyin. İyi ya da kötü fotoğraf yoktur, beğendiğiniz ve beğenmediğiniz fotoğraf vardır. Unutmayın fotoğrafçılık bir sanat ve sizler sanatçısınız. Farklı olmak istiyorsanız, farklı davranmalısınız.